REGÜLASYON NOTLARI

Asitlendirilmiş ve Düşük Asitli Konserve Gıdalar (FCE/SID)

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm ticari asitlendirilmiş ve düşük asitli konserve gıda işleyicileri ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç edilmek üzere asitlendirilmiş veya düşük asitli konserve gıda ürünlerini işleyen diğer ülkelerdeki tüm işleyiciler FDA'ya kayıt yaptırmalıdır. İşleme tesisleri ayrıca üretilen her asitlendirilmiş ve düşük asitli konserve gıda için planlanmış işlem bilgilerini içeren işlem dosyalama formları sunmalı ve Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası ile Adil Paketleme ve Etiketleme Yasası'nın diğer tüm gerekliliklerini karşılamalıdır. İthalatçılar, toptancılar, distribütörler, aracılar vb. kayıt zorunluluğundan muaftır.
Asitlenmiş gıda

Asitlendirilmiş gıda, pH'ı 4,6 veya daha düşük bir nihai denge pH'ına düşürmek amacıyla asit(ler) veya asitli gıda(lar)ın eklendiği düşük asitli bir gıdadır. 0,85'ten büyük bir su aktivitesine sahiptir ve soğutulmamış koşullar altında saklanır ve dağıtılır.

Düşük asitli konserve yiyecekler

Düşük asitli konserve mamanın özellikleri şunlardır:

      1. Denge pH değeri 4,6'dan büyük ve su aktivitesi 0,85'ten büyük.
      2. Hermetik (hava geçirmez) bir kapta mühürlenmiş (yani mikroorganizmaların girişine karşı güvenli).
      3. Ticari steriliteye ulaşmak amacıyla ısıl işlem görmüş.
      4. Normalde soğutulmamış koşullarda depolanmış ve dağıtılmış.